Безруков Леонід Олексійович

Безруков Леонід Олексійович у 1963 р. закінчив Харківський медичний університет за фахом «педіатрія», працював 2 роки лікарем-педіатром, продовжив навчання в аспірантурі на кафедрі педіатрії Київського медичного інституту, якою завідував професор І.М. Руднєв, успішно захистив кандидатську дисертацію та продовжив роботу на кафедрі дитячих хвороб КМАПО ім. Шупика під керівництвом Ж.П. Гудзенко.
У 1983 р. Л.О. Безруков призначений завідувачем кафедри педіатрії Чернівецького медичного інституту і вже у 1991 р. успішно захистив докторську дисертацію за темою «Бронхообструктивний синдром при гострих респіраторних інфекціях у дітей раннього віку».
Під керівництвом Леоніда Олексійовича плідно розвиваються наукові напрями, присвячені питанням дитячої алергології, пульмонології, неонатології, дитячих інфекційних хвороб і насправді можна вважати, що він створив власну школу педіатрії. Л.О. Безруков проводить велику роботу щодо вдосконалення діагностики й лікування бронхіальної астми в дітей, невідкладних станів у педіатрії, вивчення проблемних питань неонатології та дитячих інфекційних хвороб. Л.О. Безруков є автором більше 300 наукових робіт, під його керівництвом підготовлені та захищені 2 докторські дисертації й 14 кандидатських.
Наукову та педагогічну діяльність Леонід Олексійович поєднує з великою науково-організаційною діяльністю, оскільки він є незмінним головою Чернівецького осередку Асоціації педіатрів України та багато працює над підвищенням кваліфікації лікарів клінічної бази та Чернівецької області.
Леонід Олексійович – цікавий співбесідник, інтелігентна чутлива людина, ерудований лектор, талановитий педіатр, чудовий керівник та здібний науковець.