Засідання студентського наукового гуртка

Новини

01.12.2022 на кафедрі педіатрії та дитячих інфекційних хвороб, у форматі онлайн, відбулося засідання студентського наукового гуртка з україномовними студентами 5-6 курсів.

Тема засідання «Неонатальний сепсис. Сучасні рекомендації щодо діагностики та лікування» є надзвичайно актуальною, оскільки захворюваність та смертність від  даного захворювання у світі може зростати до 50%.

Доцентом кафедри д.мед.н. Оленою Власовою було представлено клінічний випадок неонатального сепсису, який викликаний Streptococcus Pneumoniae   та прочитано міні-лекцію. Наведені сучасні рекомендації менеджменту новонароджених, хворих на неонатальний сепсис. Обговорено особливості та відмінності діагностичних шкал, які використовують для встановлення тяжкості стану та прогнозу у дітей, хворих на неонатальний сепсис. А також обговоренно порівняльні можливості маркерів для верифікації даного захворювання.

Учасники засідання наукового гуртка взяли участь в активному обговоренні, та виявили зацікавленість в подальшій науковій роботі.