Міжнародний конгрес у Грузії. БДМУ знову серед своїх

Новини

Війна в Україні це виклик, який прийняли всі без винятку. Не стала виключенням і галузь медичної освіти, оскільки проблемні питання, які диктує сьогодення, потребують вирішення, не зважаючи ні на що. У м. Батумі 8-10 вересня 2022 року відбувся VII Міжнародний конгрес Респіраторної асоціації Грузії і звісно, що представники БДМУ стали активними його учасниками.

Буковинський державний медичний університет делегував на конференцію завідувачку кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб, д.мед.н., професорку Колоскову Олену Костянтинівну та доцентку кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб, к.мед.н. Марусик Уляну Іванівну. Науковиці поділилися практичним досвідом щодо захворювань, які супроводжуються кашлем, нових підходів до неінвазивної діагностики та лікування респіраторної патології у дітей як інфекційного, так і неінфекційного генезу, веденням пацієнтів з COVID-19 на догоспітальному і госпітальному етапах, можливостей попередження розвитку бронхіальної астми у пацієнтів та сучасних підходів до патогенетичних ланок даного захворювання. Виступи супроводжувались динамічним обговоренням між доповідачками та учасниками конференції.

Насичені дні професійних обговорень на 22-х секціях за спрямуванням COVID-19, онкопатологія легень, рідкісні захворювання легень, алергологія та імунологія, нові підходи у лікуванні важкої астми, грузинсько-українсько-литовський симпозіум солідарності сучасної пульмонології, імунізація в період пандемії коронавірусної інфекції і після неї, респіраторна інтенсивна медицина, лікування хронічного кашлю та ін. беззаперечно стали консолідацією практичних знань, набуттю нової цінної інформації і впровадженню інноваційних розробок у галузі практичної медицини. Тільки спільними зусиллями можна здолати ворога, у нашому випадку – хворобу пацієнта!