ПОЛІТ «РАННЬОЇ ПТАШКИ»

Архів Новини

Час іноді буває союзником або ж випереджає події, які хотілось би затримати. В медицині, особливо в педіатрії розрахунок життя може вимірюватися тижнями, годинами, секундами. Так з’являються передчасно маленькі жителі нашої планети. І цей маленький особливий організм потребує додаткової уваги, догляду та медичної допомоги.
У всьому світі, 17 листопада відзначають День передчасно народжених дітей, висловлюючи свою підтримку та любов маленьким дітлахам. Студентство 5-6 курсів, лікарі-інтерни і співробітники кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб (зав. кафедри проф. Колоскова О.К.) організували флешмоб підтримки особливих маленьких пацієнтів, одягнувши фіолетові шапочки (саме фіолетовий колір – це колір «поспішайчиків»). Зроблені фігури пташки, як символ «ранніх пташок» та серця, як символу любові, дихали у ритмі передчасного народження.
Політ символічної пташки завершився новими сподіваннями і мріями, що кількість передчасно народжених дітей зменшиться, а число, тих хто житиме, наперекір усьому, збільшуватиметься завдяки вмілим рукам, професійнїй майстерності, щирим серцям та відкритим душам кожного хто причетний до такої великої справи, як рятувати життя.