УЧАСТЬ В ТРЕНІНГУ ДЛЯ ТРЕНЕРІВ МЕДИЧНИХ УНІВЕРСИТЕТІВ З ВАКЦИНАЦІЇ ПРОТИ COVID-19

Новини

Впродовж 6-9 липня 2021 року асистенти кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб к.м.н. Інна Горбатюк та Леся Романчук брали участь в тренінгу для тренерів медичних університетів з вакцинації проти COVID-19 в м. Київ. Тренінг проводився за підтримки бюро Всесвітньої організації охорони здоров′я в Україні, Центру громадського здоров′я Міністерства охорони здоров′я України. Метою тренінгу було створення тимчасових навчальних центрів з питань вакцинації на базі закладів вищої освіти на виконання Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2 і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні в 2021-2022 роках.

В рамках тренінгу експерт ВООЗ в Україні з питань попередження розповсюдження захворювань та імунізації Вусала Аллахвердієва представила загальні принципи, стандарти та вимоги щодо вакцинації від  COVID-19, Дорожню карту з вакцинації проти COVID-19. Голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій надав ключову інформацію про платформи/типи вакцин від COVID-19, продуктах, що розробляються, результатах клінічних випробувань і способах їх інтерпретації. Завідувач кафедри епідеміології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професор, д.мед.н. Ірина Колеснікова ознайомила з фармаконаглядом за вакцинами, глобальними рекомендаціями з нагляду від несприятливих подій після імунізації, пріоритетними сигналами для розслідування, алгоритмом розслідування. Директор Департаменту фармаконагляду Тетяна Башкатова розповіла про систему нагляду несприятливих подій після імунізації в Україні та звіти про сигнали через електронні форми платформи (PAIS).

На сам кінець, експерт ВООЗ в Україні з питань попередження розповсюдження захворювань та імунізації Вусала Аллахвердієва запропонувала долучитися до групи, що займається вивченням актуальних питань та гострих проблем імунопрофілактики інфекційних хвороб.